Met de komst van een nieuwe generatie digitale leermiddelen verandert de rol van de leerkracht en de IB’er. ‘Halen we alles uit ons les- en differentiatiemodel? Hoe verhoudt het middel zich tot (de diepte van) het leren?’ Meer dan voorheen dient er gewerkt te worden vanuit kennis van leerlijnen en lesdoelen. Om Snappet optimaal en effectief te integreren in het onderwijs is verdiepende didactische kennis een must.

In samenwerking met O21 heeft Docenttalent de afgelopen jaren veel expertise opgebouwd bij de begeleiding rondom de didactische en onderwijsinhoudelijke verbinding van Snappet aan de specifieke schoolvragen en het passend maken voor de schoolpopulatie. Voor leerkrachten, IB’ers of (bovenschools) ICT’ers met ervaring in het werken met Snappet hebben zij een tweedaagse Train de Trainer ontwikkeld.

Na deze opleiding beschikt de school of het bestuur over één of meerdere specialisten die ingezet kunnen worden voor advies en begeleiding van collega’s binnen de school of het bestuur. De inhoud biedt verdieping, maar geeft ook middels tools en uitgewerkte hulpmiddelen concreet handelingsperspectief voor de (verdere) ontwikkeling van het team en de school.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding richt zich op leerkrachten, IB’ers, Snappetcoaches van de school(stichting) en ICT’ers met ervaring in het werken met Snappet, die bereid zijn om deze kennis over te dragen aan collega’s. Onze trainers hebben ruime ervaring om aan te sluiten bij alle perspectieven in de gehele onderwijskolom.

Door wie wordt de opleiding verzorgd?

De opleiding wordt verzorgd door gespecialiseerde trainers. Zij hebben honderden scholen die met Snappet werken begeleid.
Deze opleiding wordt beoordeeld met gemiddeld een 8,75.

De inhoud van onze trainingen start waar de gratis begeleiding van Snappet eindigt.

Inhoud

Doorgronden van het middel en aansluiting bij de eigen schoolontwikkeling.

Je leert de verschillende lesfasen van het directe instructiemodel te verbinden met de inzet van Snappet. Waar liggen de mogelijkheden en met welke risico’s moet je rekening houden? We bestuderen het dashboard grondig en staan stil bij jouw persoonlijke doelstellingen. Je ontvangt een tool waarmee je de huidige kennis en vaardigheden van jouw team(s) omtrent de inzet van Snappet in kaart kunt brengen. Wat heeft jouw team nodig en hoe breng je jouw kennis over? Met handreikingen, kijkwijzers en goede voorbeelden ben je na deze dag in staat planmatig in jouw school aan de slag te gaan. 

Analyseren en differentiëren met digitale leermiddelen.

Op deze dag gaan we dieper in op het differentiëren met adaptieve digitale leermiddelen. We behandelen thema’s als sturen op leerlijnen, afstemmen op de populatie en gepersonaliseerd leren. Hoe koppel je het leermiddel aan het groeps- of onderwijsplan en hoe ga je om met de verschillende leerresultaten? We bezien de mogelijkheden om de data in het dashboard grondig(er) te analyseren en hiernaar te handelen en geven je handvatten hoe je het gesprek met ouders hierover kunt voeren.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Elise Luiten (elise@docenttalent.nl) of tel: 06 33039233.
Of vul bijgaand contactformulier in en binnen 2 werkdagen nemen wij contact met u op.

Snappet Train de Trainer

Vul onderstaande gegevens in om vrijblijvend een offerte op te vragen of een vraag te stellen.


    Naam *

    E-mail *

    Telefoonnummer *

    Onderwerp

    Eventuele vraag/opmerking