Een goede werksfeer en betrokken leerlingen is wat elke leerkracht graag ziet. Toch kan het behoorlijk lastig zijn om de aandacht van kinderen langere tijd vast te houden. Afwisseling is hierbij cruciaal.

Deze praktische cursus benadrukt het belang van uitdagende werkvormen, maar ook de kracht van complimenteren en belonen. Gedurende de training worden vele werkvormen toegelicht en geoefend. Door het bestuderen van verschillende educatieve leermiddelen en het doen van praktijkoefeningen krijgen de leerkrachten een aantal technieken onder de knie. Daarnaast ontvangen de leerkrachten een overzicht van inspirerende apps en websites voor in de klas.

Verras je klas is een zeer praktische en hooggewaardeerde training. Om het geleerde in de praktijk te kunnen uitvoeren is het nodig dat de deelnemers het kaartspel ‘ Verras je klas’ aanschaffen. De training wordt afgesloten met de thuisopdracht: ‘Kies 3 activerende werkvormen die je de komende week in jouw klas gaat uitvoeren’. Deze worden uit het kaartspel gekozen.

Onderdelen:

 • Theoretisch kader activerende en coöperatieve werkvormen.
 • Vakinhoudelijke werkvormen voor taal en rekenen.
 • Sfeermakers (corrigeren versus belonen).
 • Energizers.
 • Digitale leermiddelen (sites, apps).
 • Educatieve leermiddelen (aanwezig materiaal uitleggen, bestuderen en spelen).

Doel en resultaat:

In deze training krijgt de leerkracht antwoord op de vraag : ‘Hoe houd ik mijn leerlingen gemotiveerd en uitgedaagd?’ Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek wordt uitgelegd hoe verschillende (didactische) werkvormen het best kunnen worden ingezet in de klas. Deze nieuwe werkvormen en bijbehorende tips, en adviezen maken het mogelijk de concentratie en sfeer in de klas te verhogen.

Na afloop van de training kan de leerkracht:

 • Gericht gebruik maken van werkvormen en materialen om de sfeer en concentratie in de groep te verhogen.
 • Passende (vakinhoudelijke) spellen inzetten bij de kernvakken.
 • Leerlingen activeren middels uitdagende werkvormen en het gebruik van (digitale) en educatieve leermiddelen.

Aanvullende informatie:

Verras je Klas biedt meer dan 50 verrassende spelvormen. Elke spelvorm is direct uitvoerbaar en sluit aan op alle leeftijdsgroepen. De spelvormen zijn ingedeeld in de categorieën: spel, bewegen, concentratie, sfeer en samenwerken en helpen plezier, afwisseling en ontspanning te realiseren in de klas.

 

verras-je-klas

Verras je klas

Prijs: € 575 (excl. cursusmateriaal)
Duur: 1 1/2 – 2 uur
Doelgroep: leerkrachten (speciaal) basisonderwijs
Locatie: In overleg

Vul onderstaande gegevens in om vrijblijvend een offerte op te vragen of een vraag te stellen.


  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer *

  Onderwerp

  Eventuele vraag/opmerking