Talent voor de klas

Beginnende leerkrachten, maar ook leerkrachten die al een aantal jaren meedraaien worstelen vaak met dezelfde vraagstukken. Het praktische handboek Talent voor de klas biedt antwoorden op deze veel voorkomende vragen en staat vol adviezen en tips uit de praktijk, overzichtelijk gerangschikt. Talent voor de klas biedt antwoorden op vragen als:

  • Wat is een goede leerkracht en hoe kan ik mij in die zin verder ontwikkelen?
  • Waar moet ik aan denken bij het opstarten van een klas?
  • Hoe organiseer ik mijn groep?
  • Hoe creëer ik een gezellige en veilige sfeer in de groep?
  • Hoe geef ik effectief instructie en houd ik mijn leerlingen gemotiveerd en uitgedaagd?
  • Welke regels hanteer ik en met welke routines oefen ik ze in?
  • Hoe plan ik mijn lessen en houd ik grip op mijn tijd?

De theorie, tips, adviezen en prikkelende vragen in dit boek inspireren de leerkracht te worden die ze zelf altijd hadden willen hebben.

BESTEL NU

Reviews

Boek van waarde voor start en ontwikkeling in werk voor de klas
Ik kocht dit boek na 42 jaar voor de klas en wilde wel dat ik het als student op de kweekschool in Gouda had gelezen! Mijn laatste jaar voor de klas is gedeeld met een LIO-stagiaire en ik kocht dit boek voor haar als startende leerkracht. Ideeën uit dit boek zag ik bij haar al toegepast. Dit boek een handreiking voor reflectie maar ook voor concrete handvatten om je werk voor de klas levend te houden en met de problemen waar je tegen aanloopt, om te gaan. Ook voor de begeleiding van PABO-studenten is dit boek goed. De studenten zouden dit boek in leerjaar 2 al kunnen gaan lezen en herlezen en ik zou op de PABO de auteurs op een terugkomdag tijdens de LIO periode laten komen met hun boek!

Pluspunten:
veel handreikingen voor dagelijks werk, koppeling van theorie aan praktijk, inspirerend een eerlijk

Door: Mevr. Zwaluw uit Veenendaal

Een aanwinst voor de beginnende leerkracht/LIO-stagiaire
Ik heb dit boek aangeschaft als voorbereiding op mijn eindstage. Ik was op zoek naar een handboek met praktische tips, zodat ik mijzelf nog beter kon ontwikkelen en dat ik mij nog zekerder zou voelen tijdens mijn LIO-stage. In het boek staan natuurlijk al tips die ik ook op de opleiding heb gekregen, maar ook veel vernieuwende tips. Het leest prettig en is gemakkelijk in de praktijk te brengen. Het biedt inzicht in je eigen gedrag als leerkracht en hoe je op een positieve manier het beste uit je klas en uit jezelf kan halen. Voor mij zeker een aanwinst geweest en ook aangeraden bij mijn vriendinnen die straks voor de klas staan.

Pluspunten:
Overzichtelijk, Heldere boodschap, Rijk geillustreerd, Volledig, Praktisch toepasbaar

Door: Sophia uit Hoofddorp